С много слънце, усмивки, цветя и балони беше открита новата учебна година в четирите училища на община Белово. Гости на тържеството в СОУ”Александър Иванов-Чапай” бяха кметът г-н Кузман Маринков, заместник-областният управител Дафинка Семерджиева,заместник-председателят на ОбС-Белово Георги Генов и началникът на кабинета на кмета Васил Дренков.

Поздравителни адреси и приветствия поднесоха Кузман Маринков,Дафинка Семерджиева и директорът Виолета Задрева. С богата музикално-танцова програма, ритуал по посрещане и изпращане на знамето и изпълнение на националния химн започна първият учебен ден, а децата от ПДГ и двета паралелки първокласници преминаха по килим от свежи цветя и арка, като бяха почерпени с мед и прясна пита.

Тази година на целодневно обучение в двата първи класа са 49 деца,които получиха специални поздравления от кмета Маринков и подаръци за първия учебен ден. И в останалите общински училища бяха проведени тържествени ритуали, като поздравления и подаръци поднесоха Веселка Илкова и Лилия Попова –в Момина клисура, Анелия Методиева и Катя Шопова-в Мененкьово и Кузман Маринков и Ненка Тодорова –в Сестримо.