На 24.07.2017 г. възникна един от най-големите пожари за нашата страна, който бушува шест дни на територията на община Кресна. Огънят нанесе огромни щети и остави без подслон и надежда десетки наши съграждани. Размерите на екологичната катастрофа са невиждани. Загубени безвъзвратно бяха 20 000 дка горски площи. В пепелищата на пожара изгоряха пасища и останаха без храна през зимата хиляди глави добитък. Овъглени бяха земеделски земи и селски стопанства.

ДО ПЕДАГОГИЧЕСКИТЕ КОЛЕКТИВИ

И ОБСЛУЖВАЩО-ПОМОЩНИЯ ПЕРСОНАЛ

НА УЧИЛИЩАТА И ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ

В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НА ОБЩИНА БЕЛОВО

 

Уважаеми жители на община Белово,

132 години ни делят от паметната дата 6 септември 1885 година, когато България обявява Съединението на Източна Румелия с Княжество България!

Какво се съхранява в музеите? Какви работници има там? Кои са залите на културната институция. Всичко това вече знаят ученици от беловското село Дъбравите. В рамките на седмица те ще преминат обучителна програма, която им разкрива чрез различни игри и забавления какви са музейните потайности.

Пред родители и гости децата от школите по изкуства при Детски комплекс - Белово изнесоха празничен концерт по случай завършване на учебната година.

В знак на признателност пред подвига и саможертвата на героите пред Паметника на Христо Ботев в град Белово се събраха служители наОбщинска администрация Белово, ученици и жители на общината.

По традиция и тази година на 1 юни – Денят на детето, община Белово зарадва малчуганите с увеселителни атракции – батути и пъстра върталежка. Те бяха монтирани на централния площад в град Белово и децата се забавляваха през целия ден напълно безплатно.

Десетокласници от Средното училище в град Белово с ръководител Стелиан Хараланов участваха в областно състезание по военно-приложни дисциплини в чест на националния празник 6 май – „Гергьовден“, ден на храбростта и празник на българската армия.